XI/XI. Cartografia d’una Postal Documental Sonora

Per als actors rurals del context d’aquesta Cartografia d’una Postal Documental Sonora, la rosella morada (Roemeria hybrida), està ben lluny de tota poètica discursiva. És un agent d’infiltració natural que destrueix gran part de les collites de blat i d’ordi d’aquesta vall.

Però, al llarg de la història social contemporània, la resiliència d’aquesta herba a través de l’estratègia de l’efímer l’ha convertit en el símbol de les víctimes de les guerres. Des de l’any 1914, el dia onze de novembre a les 11 hores se celebra l’acte en record a les víctimes de la I Guerra Mundial, una pràctica que per una banda s’ha fet extensiva a totes les víctimes d’una guerra i per l’altra, cinc anys després, arran d’aquest esdeveniment, el soldat australià Edward George Honey va proposar pel mateix dia de l’any celebrar el record a les víctimes de la I Guerra Mundial el què ara coneixem com fer un homenatge a través d’un minut de silenci,  una pràctica autoreferencial estretament relacionada amb el treball psicogeogràfic realitzat durant els darrers anys amb el present paisatge volcànic local.